„Автометан“ ООД е учередена през април 2002 г. Предметът на дейност на фирмата обхваща:

– доставка, пуск в експлоатация и подръжка на станции за сгъстяване на природен газ – Базови (в зона с газопровод), Локални (в зона без газопровод) и Мобилни (компресор инсталиран върху камион).

– доставка и окомплектоване на пакети и ремаркета за пренос на компресиран природен газ

Партньори в България и чужбина, които използват на своите обекти доставено от Автометан ООД и произведено от SAFE SPA оборудване за метан станции може да намерите в секцията Реализирани проекти. Ситуираното на тези обекти оборудване отговаря на всички изисквания на европейската нормативна база и се отличава с голяма бързина на зареждане, надежност на техниката и ниски експлоатационни разходи.

safe

Фирма „Автометан“ ООД е изключителен представител за Балканите на италианската фирма SAFE SPA – фирма специализирана в производството на оборудване за компресорни станции на метан: компресори, изсушители, разширителни групи, газ колонки и други.

vitkovice

„Автометан“ ООД е изключителен представител за България на Vitkovice Cylinders a.s. – Чешка Република – фирма специализирана в производството на бутилки за компресиран природен газ (КПГ), подходящи за всички марки автомобили и автобуси. Най- разпространените бутилки за леки автомобили са с водовместимост 50 и 70 литра, а за газопакети и полуремаркета за пренос на газ най- подходящи са 140 и 150 литровите бутилки.

OMB Saleri

„Автометан“ ООД е изключителен представител за България на OMB Saleri – Италия и предлага пълна гама фитинги и компоненти за газово и хидравлично оборудване.

От август 2003 г. „Автометан“ ООД е асоцииран член на NGVA – Европейска Асоциация за автомобили на природен газ.